Weekje Sydney

Lieve allemaal,

‘Alweer een update?!’ Ja ja jullie lezen het goed, alweer eentje. Om de lengte van de blogs een beetje in te korten ;) Allereerst wil ik jullie even bedanken voor alle leuke en lieve berichtjes die jullie elke keer plaatsen! Tof om te lezen dat mn verhalen leuk zijn om te lezen en hoe het verder met jullie is! Erg leuk J

Woensdag ben ik met Manon en Nicole naar de IMAX geweest hier. Hier is het grootste scherm van de wereld dus dat moesten we natuurlijk wel even meemaken. Als members van de YHA hosteling kregen we 6 dollar korting, dus wij als backpackers die echte koopjesjagers zijn, waren natuurlijk blij verrast! Op naar de bioscoop en wel naar.... Happy Feet 2! Heerlijke film weer en wat een huge scherm! Echt een unit! Het leek net alsof je zelf in de film zat, dus dat was wel een hele toffe ervaring. Brilletjes op voor het 3D effect en het was echt alsof we in koude ijsgebergtes tussen de pinguins leefden. Gelukkig was dit niet het geval want toen we buiten kwamen was het nog erg lekker warm. Op naar de ferry voor een mooie avondtour door Sydney! Daar op aangekomen begonnen we te kletsen met een ‘matroos’ van de ferry. Even later kwam hij terug naar beneden met de vraag of wij naar boven wilden komen in de kamer van de kapitein voor een nog mooier uitzicht op Sydney. Natuurlijk wilden wij dit maar al te graag, dus wij naar boven geklommen. Wat een grappige ervaring! We mochten bij de kapitein en zn hulpje in de kamer (geen idee hoe het heet :P) blijven tot onze eindbestemming. Prachtige foto’s weer gemaakt, nog wat om moeten roepen door de intercom en jaloerse blikken van andere passagiers :P toen we beneden kwamen kregen we het commentaar dat we toch wel echt eerste klas op de ferry hadden gereisd en de vraag waarom wij een voorkeursbehandeling kregen. Nou ja, gewoon omdat wij natuurlijk hele leuke meiden zijn ;) Het was weer een leuke belevenis in ieder geval!

Donderdag was het zulk lekker weer dat we naar Bondi Beach zijn geweest. Heerlijk een stranddag ingepland dus, zonder andere plannen dus dat was wel erg leuk! ’s Avonds hadden we toch ook wel weer zin om uit te gaan, dus op naar de wijk waar ik zit met mn hostel (Newtown) om eens te zien hoe de studenten hier feesten. Viel een beetje tegen, aangezien er maar 1 tent open was en deze om 1 uur alweer dicht ging. Daarentegen was het wel een hele toffe tent met allemaal alternatieve mensen. Hier hebben we 3 Argentijnen leren kennen die ons even hun smooth dansmoves hebben laten zien. Erg grappig om te zien hoe andere culturen uitgaan. De Argentijnen gingen volledig uit hun dak en bewogen werkelijk met hun hele lichaam op de muziek. Heel leuk om te zien wel. Daar kunnen wij als stijve Hollanders nog wat van leren ;) Na deze bar zijn we toch weer bij de stamkroeg van Australian Backpackers beland, O’Malleys. Veel Nederlanders, dat is iets minder, maar desondanks was het een topavond want toen ik thuis kwam scheen het zonnetje alweer ;)

Vrijdag lekker dus even uitgeslapen of tenminste poging tot, want ik had een Skype date met mn lieftallige broer! Erg leuk om hem weer even gesproken te hebben en z’n kamer nu daadwerkelijk af te zien J Maar Lars, ik wil nog steeds die housewarming als ik thuiskom ;) daarna ben ik even op pad gegaan door Sydney. Ik wilde zelf heel graag nog even langs de nationale bibliotheek, aangezien ik een behoorlijke boekenliefhebber ben zoals sommige van jullie wel weten. Erg mooie bibliotheek met veel marmer en hoge boekenkasten! Echt heerlijk om daar even doorheen te wandelen. Daarna ben ik naar de National Art gallery geweest, waar de tentoonstellingen erg uiteen liepen. Van Aboriginal kunst tot Picasso tot moderne kunst. Alleen dat eerste vond ik erg mooi moet ik bekennen ;) ’s avonds hadden we een gratis BBQ in het hostel van Nicole dus daar ben ik samen met Manon even langsgeweest. Wederom erg gezellig met veel mensen, Duitsers en Engelsen, lekker gegeten. Dit keer gingen we niet uit, want de volgende dag moesten we vroeg op want het was......

New Year’s Eve!!!! Manon, Jordi en ik wilden graag in een park gaan zitten en het bleek dat je daar vroeg moest zijn. Uiteindelijk zijn we beland tussen het Opera House en de Harbour Bridge dus we hadden een top plek!! Waar we dus al om 10 uur zaten.... ’s ochtends wel te verstaan. Maar het was het dubbel en dwars waard en de tijd is voorbijgevlogen! En wat was het vuurwerk toch gaaf! De eerste sessie was al om 9 uur ’s avonds, het zogenaamde kindervuurwerk. Zelfs dit vond ik al mooi dus het 12 uur vuurwerk zou dan zeker gaaf zijn. En dat was het! Wat een pracht vuurwerk. Geen harde knallers of iets dergelijks, maar gewoon mooie pijlen of ander siervuurwerk. Wat ik wel heel apart vond was het feit dat iedereen nadat er afgeteld was gewoon door bleef filmen en foto’s maken en pas na het vuurwerk elkaar gelukkig nieuwjaar wenst. Geen big deal verder, maar toch heel anders dat je gewend bent. Wat ik wel heel leuk vind, was het saamhorigheidsgevoel. Iedereen (1,5 miljoen mensen) komen bij elkaar om het vuurwerk te zien. En dit allemaal zonder vechtpartijen of opstootjes. Dit is in Nederland toch wel anders... Na het vuurwerk wilden we natuurlijk nog wel even een paar drankjes doen, dus zijn we nog even naar het KingsXHotel geweest. Wederom tot in de vroege uurtjes gefeest, maar dat hoort bij NYE! Welkom in 2012! De slogan van 2012, zoals die in Sydney op de brug werd vertoond: 2012; Time to dream! Ik vind het een hele mooie slogan in ieder geval. Tijd om te dromen over alle mooie avonturen die ik nog zal gaan beleven hier, maar ook in Nederland weer, ook al is dat nog lang niet zo ver. Best een mooie gedachte toch?

1 januari, vandaag, heb ik even rustig aangedaan, wat aan mn stages gewerkt want ook dat gaat gewoon door natuurlijk. Vanavond ga ik nog even met Manon en Nicole naar de bioscoop, lekker film kijken! Verder heb ik al mn tas ingepakt want 2 januari moet ik vroeg uitchecken en ga ik met de avondbus richting Byron Bay om daar Mila te ontmoeten en verder samen te reizen! We hebben 2 dagen geleden het goede nieuws ontvangen dat we een baantje hebben op een hippie boerderij! We slapen in tipi tenten, krijgen les over hoe kaas te maken, gaan we organische producten verbouwen, handwerk dingetjes doen zoals werken met leer en nog veel meer dingen. Ben heel benieuwd hoe dit is! Volgens mij is het een heel leuk gezin, geinteresseerd in muziek en healing, waar we in komen en ze zitten vlakbij Byron Bay dus we kunnen regelmatig het stadje in, surfen of uitstapjes maken in de omgeving want we hebben ook redelijk veel vrije tijd volgens mij.

Nou mensen, ik wil iedereen nog een gelukkig nieuwjaar wensen! Hopelijk was het voor jullie ook een tof Oud en Nieuw, MET oliebollen (die heb ik stiekem wel een beetje gemist). Dat 2012 maar een hoop mooie dingen voor jullie in petto heeft!

Tot de volgende blog maar weer!

Liefs, Carlijn

Laatste foto's

Reacties 5

astrid 01-01-2012 15:01

Heej lieve Carlijn!!

Wat een gave ervaringen zeg!! Oud en nieuw in Sydney WAUW!
En ja die Argentijnen kunnen wel dansen haha.. voel me altijd een beetje stijf hier in de discotheken

Heel gelukkig nieuwjaar lieve meid en we skypen binnenkort een keer!

Veel liefs!
Astrid

bernadette 02-01-2012 19:58

Hoi Carlijn,
wij hebben genoten van de heerlijke oliebollen van Frans. Maar ik zou best daar in Sydney naar het vuurwerk hebben willen kijken hoor!
Hij bakt volgend jaar vast wel weer oliebollen
groetjes,
Bernadette

Lars 03-01-2012 18:43

Clijntje!

Tuurlijk komt die housewarming er nog als jij er bent vond het skypen ook erg gezellig!!!

Wat een ontzettend vette foto's van et vuurwerk hey! Goeie camera ook en ontzettend leuk om dit verhaal weer te lezen!!!

Xx
Lars

Ps. Ik denk dat Bernadette wat betreft de oliebollen gelijkt heeft

Ien 06-01-2012 21:50

hey Carlijn.
sorry voor de late reactie, maar:
HAPPY NEW YEAR!!
we hebben nog gekeken bij het vuurwerk vanuit Sydney, of we je zagen, maar helaas ;-)
geniet nog lekker, meisje
liefs
Ien (en Jeroen)

Ien 06-01-2012 21:58

hey Carlijn.
sorry voor de late reactie, maar:
HAPPY NEW YEAR!!
we hebben nog gekeken bij het vuurwerk vanuit Sydney, of we je zagen, maar helaas ;-)
geniet nog lekker, meisje
liefs
Ien (en Jeroen)

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer