Au pair en andere plannen

Hee allemaal!

Na veel gesolliciteerd te hebben en CV’s uitgedeeld te hebben, heb ik na een kleine week nog steeds geen baantje in Brisbane. Wat niet gek was volgens de meeste mensen, want sommige mensen hebben er zelfs 4 weken op moeten wachten! Nou dat was dus niet echt iets wat in mijn planning paste dus heb ik me, op aanraden van het oppasadresje, aangemeld voor au pair world. Gelijk kreeg ik maandag een telefoontje van een gezin met 3 kinderen waarvan er 2 een stoornis hebben. De ouders waren erg enthousiast over mijn profiel en wilden mij graag als hun au pair hebben voor een paar weken. Ik moet daar 30 uur per week werken, heb kost en inwoning, een auto tot mn beschikking en het weekend heb ik vrij. Verder bieden ze me de mogelijkheid aan om gebarentaal te leren, omdat de jongens niet kunnen praten en niet zelfstandig kunnen lopen. Ze zouden me 300 dollar per week betalen.  Na een tijdje er over nagedacht te hebben, vooral vanwege het geld want het baantje zelf is natuurlijk perfect voor mij, heb ik toch besloten om dat aan te nemen, want het is in ieder geval iets EN het staat ook nog eens goed op mn CV! Morgen ga ik dan ook direct daarheen, word ik opgehaald door de moeder en kan ik ’s middags al gelijk met de careworker meelopen om te zien hoe de jongens verzorgd worden enzo. Verder moet ik daar huishoudelijke taken doen als de jongens naar school gaan, dus op zich een prima baantje :)

Best weer een spannend avontuur voor de boeg dus voor de komende 4 weken! Na die 4 weken heb ik dan nog 3 weken om te reizen, waarin ik het liefst Fraser Island, Whitsunday Islands, Cairns, Great Barrier Reef, Cape Tribulation EN de Uluru en Coober Pedy wil zien. Ik dacht zelf dat allemaal veel te veel was in dat tijdsbestek, maar vandaag ben ik even naar een reisbureau geweest om het na te vragen. Het meisje die mij hielp was erg aardig en kon me erg blij maken: ik kan alles zien in 3 weken tijd, zelfs zonder te haasten! Het nadeel is alleen wel dat ik nu wel de tours MOET doen en niet echt zelf op pad kan omdat dat gewoon teveel tijd in beslag neemt. Het meisje heeft nu alles voor mij in een tijdschema geplaatst, samen hebben we de tours uitgezocht die goed betaalbaar zijn maar ook waarmee je zoveel mogelijk ziet en verder kon ze een paar honderd dollar van de totale prijs afhalen, omdat ze wist hoe het is om als backpacker te leven, dus dat was helemaal top ;) Nu is het alleen nog zaak om alle foldertjes door te gaan lezen en te beslissen welke tours ik wil doen en dan moet ik haar volgende week mailen om alles te plannen. Als het dan allemaal volgens de planning gaat, ziet het er, na mn vier weken als au pair zijn, zo uit: 3 dagen, 2 nachten camping tour op Fraser Island in een four wheel drive car, daarna 3 dagen, 2 nachten zeilen op een soort Pirates of the Carribean boot op de Whitsunday Islands. Vervolgens ga ik naar Cairns om daar te gaan snorkelen op het Great Barrier Reef en naar Cape Tribulation te gaan. Na Cairns vlieg ik dan naar Alice Springs waar ik een 3 dagen, 2 nachten tour heb bij de Uluru waar we door Aboriginals rondgeleid worden, onder de sterren slapen in swags (matje en slaapzak ineen) en de zonsondergang en zonsopgang zien bij de Uluru. Na Alice Springs vlieg ik dan door naar Sydney om daar dan op 3 mei aan te komen en waar ik dan op 5 mei weer richting Nederland vlieg. Klinkt als een drukke tijd die ik dan ga beleven, maar ik moet zeggen: ik kijk er nu al naar uit! Maar eerst even 4 weken als au pair geld verdienen om al deze leuke tours te kunnen betalen ;)

Nou lieve mensen, ik weet niet in hoeverre ik internet of bereik heb daar want het is op een boerderij een uur van Brisbane af, maar dan weten jullie nu in ieder geval hoe de komende en laatste weken er voor mij uit gaan zien ;)

Liefs, Carlijn

Reacties 8

sietske 14-03-2012 11:27

hoi,wat fantastisch zeg,een superbaan, veel succes!
en daarna nog zoveel te beleven,geniet ervan en be safe!

Lisanne Koopmans 14-03-2012 11:38

Wauw dat is inderdaad weer een avontuur! Raar idee dat je het nu al hebt over je laatste plannen, gaat snel! Wat goed dat je eindelijk een baantje gevonden hebt en nog goed aansluit bij je studie ook. En daarna nog even volop genieten van alles, dat klinkt helemaal niet verkeerd!! Heel veel succes als au pair en de weken erna. Liefs xx

Lars 14-03-2012 12:18

Elke keer denk ik van 'nou wordt het wel minder leuk wat ze gaat' en elke keer denk ik na het lezen van je plannen: WAT VET!!!

In zoverre is het alleen 'jammer' om zo'n tour te doen omdat je dan niet vrij ben, maar het biedt wel de mogelijkheid om veel te doen in relatief weinig tijd!

Ps wat voor stoornissen hebben ze?

Marije 14-03-2012 12:45

Jeeeeeeeeeeeeeeee! Super dat je een baantje hebt gevonden. En nog een interessante ook! Heel veel plezier, en daarna ook met de ontspannen plannen. Het klinkt geweldig, heerlijk en echt als vakantie. Fijn dat alles op zn pootjes terecht is gekomen!xx

Patricia de vries 14-03-2012 13:28

Wat een prachtige reis maak je toch, weinig geregageerd maar kreeg alles automatisch op mijn mail dus wel alles gelezen!
Echt te gek. En wat een uitdaging ook nu nog. Eerst au pair wat op zich dus ook een uitdaging is m et twee dove kinderen en niet daarnaast lichamelijk gehandicapt maar daarna weer heel veel te beleven, wat had ik graag in je back pack gezeten en zo alles ook beleven ha ha. En dat het surf avontuur echt intensief nou geniet er nog maar van en zie je gauw weer. Liefs patricia

Robbert 14-03-2012 16:09

Hey Carlijn,

Dat is echt een mooi vooruitzicht. Ook lekker dat je baantje zo goed aansluit op je studie Dat staat beter dan fruit plukken of iets dergelijks he!

Heel veel plezier de laatste maanden!!

x Robbert

Froukje 14-03-2012 20:43

Leuk dat je toch hiervoor hebt gekozen! Heel veel succes en plezier!
xx

Irma 15-03-2012 13:33

Lieve Carlijn,

Het zal de komende best zijn met de kids, natuurlijk staat het goed op je cv en geld verdienen is ook super, gaaf hoor, denk wel aan jezelf, je hebt een goed vooruitzicht om de volgende stap te zetten weliswaar georganiseerd maar vast onvergetelijk!
Have fun my love
Dikke doei en veel knuffels van ons
Irma

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer