Nog meer verhalen over het leven als au pair

Lieve allemaal,

Weer even een blog uit het mooie Beerwah waar het op het moment weer mooi weer is, terwijl de buienradar zegt dat het eigenlijk heel hard moet regenen ;)

Allereerst moet ik zeggen dat de dagen hier razendsnel voorbij gaan! Waarschijnlijk grotendeels omdat ik meestal hele dagen werk ;) Het werken bevalt me nog steeds super! En het gezin vindt het ook helemaal geweldig dat ik er ben en zou me het liefst tot en met augustus willen houden, best leuk toch? ;)

Als au pair word ik eigenlijk voor alles ingezet. Van ontbijt maken tot en met therapie oefeningen doen met de Lucas en Nicholas. Ik doe bijvoorbeeld motoriek oefeningen met de jongens waarbij ze satestokjes door kleine gaatjes in een glazen potje moeten stoppen. Vooral voor de oudste is dit erg moeilijk, omdat hij wat betreft fijne motoriek achter loopt. De andere heeft daarentegen weer meer moeite met concentratie, doorzettingsvermogen en z’n vingers te gebruiken in plaats van z’n hele hand (als jullie begrijpen wat ik daarmee bedoel). Verder lees ik elke dag met de jongens, ook met de jongste, waarbij ook spraakoefeningen (soort logopedie oefeningen) komen kijken. De articulatie van bepaalde letters is best moeilijk voor de jongens. Hiervoor hebben ze trouwens wel een heel leuk liedje op hun school: Dolphins diving, d d d and that’s the sound that d makes, empty eggshells e e e, and that’s the sound that e makes, etc etc. Daarnaast doe ik samen met een van de andere zorgmedewerkers ’s middags meestal wat sportoefeningen zodat de jongens wel aan hun beweging komen. Vaak is dat zwemmen, aangezien ze hier een zwembad hebben en de jongens het helemaal geweldig vinden ;) Dat is dus zo’n beetje wat ik doe met de jongens. Verder betreft het werk meer huishoudelijke taken zoals stofzuigen, opruimen, koken (af en toe ;)), schoonmaken en de was.

Vorige week dinsdag moest ik met Thommy mee naar zwemles, wat ik erg leuk vond om mee te maken! De kinderen krijgen hier heel anders les dan in Nederland. Een groot deel betreft, zelfs voor de kleintjes, reddingszwemmen met verschillend materiaal. Erg tof om te zien en om even op te scheppen: Thommy was toch wel de beste zwemmer ;) Hij keek me ook helemaal trots aan toen hij werd geprezen door z’n lerares. Lief he ;)  

Vrijdags was het tijd voor de disco op de school van Lucas en Nicholas! Het gezin vroeg heel voorzichtig op donderdag of ik ook mee wilde: Ja tuurlijk!! Ik had er eigenlijk al rekening mee gehouden ;) Het thema was colourful dus we moesten in zoveel mogelijk kleurtjes verkleed gaan, want..... je kon ook prijzen winnen! Ik m’n harembroek met alle kleuren van de regenboog aangetrokken met een groen t-shirt erop en ik was er klaar voor! Net als Astrid, de moeder, die had ongeveer dezelfde outfit :P Ik vond het eerlijk gezegd best spannend om te gaan, aangezien het toch wel allemaal ‘bijzondere’ kinderen zijn. Toen we er aankwamen, was die spanning direct over: wat een leuke sfeer! Alle kids sprongen heen en weer door de gymzaal en gingen helemaal uit hun dak. Zo tof om te zien! Gelijk werd ik geknuffeld door een vriend van Nicholas, Ben. Dat die zo blij was dat die me nou eindelijk eens zag want dat die zich toch wel afvroeg wie geel haar nou eigenlijk was. Er wordt over me gepraat op school dus ;) Na veel gedanst te hebben en lekker gegeten te hebben, was het tijd voor de prijzen! En ja hoor daar werd mijn naam omgeroepen: best dressed person, Carlin! Gejuich door iedereen en direct werd ik naar het podium geduwd door Ben en verder kinderen die ik niet kende :P Later kreeg ik ook nog een prijs voor beste danseres, dus jullie snappen wel dat mijn avond niet meer stuk kon ;) Dit feest was ook gelijk het begin van de vakantie, want de kids hebben nu 2 weken paasvakantie! Tijd voor leuke dingen dus ;)

Voor mij was het zaterdags een beetje vakantie, want ik was vanaf 12 uur s middags tot zondagmiddag 3 uur vrij! Goed gepland, want Allie hield een feestje bij haar thuis waar ik voor uitgenodigd was dus kon ik daar mooi heen! Ik moet zeggen dat het weer een van de vele ‘gek lopende avonden’ in Australie was :P het begon al op de heenweg.. Allie is aan het housesitten en de keren dat ik met haar afgesproken had, zijn we naar dat huis geweest. Ze was er echter niet zeker over om het feestje in dat huis te houden, dus ze zou me nog laten weten in welk huis het precies was. Die middag kreeg ik een smsje met de routebeschrijving naar haar eigen huis. Dus ik natuurlijk in de veronderstelling dat het feestje bij haar thuis was. ’s Middags had ik der nog gebeld met de vraag of ze nog op het strand waren of dat ze alweer thuis waren, maar ze waren al weer thuis. Oké, ik onderweg en ik kwam aan bij het huis..... Hmm 1 huisgenootje was thuis, maar ik mocht gewoon binnenkomen en ze zei dat de groep later zou komen dus dat was prima. Na wat gezellig gekletst te hebben met het huisgenootje was het inmiddels 2 uur later en Allie was er nog steeds niet.. Hmm.... toch maar even op mn mobiel kijken, en ja hoor, 7 gemiste oproepen. Allie teruggebeld, die half gillend opnam met de vraag of ik nog leefde. Ehm ja, ik ben bij je huis? Om een lang verhaal  kort te maken, het feest was dus bij het andere huis... Maargoed aangezien ik daar toch was en zij geen uitgaanskleding nog hadden, omdat ze ’s middags naar het strand waren geweest, vroeg ze of ik wat kleren voor haar en haar vriend mee wilde nemen. Natuurlijk, geen probleem. Vervolgens kreeg ik de broer aan de lijn  die ook bij hun in huis woont, met de vraag of ik ook even naar zijn kamer wilde gaan om kleding te pakken voor uitgaan. Juist....... Dat is nog eens een ervaring, eerst een kamer en de inhoud van de kledingkast van iemand leren kennen voordat je de persoon in kwestie uberhaupt gezien hebt. Maargoed zo gezegd zo gedaan, ik kleding meegenomen voor ze. De avond zelf was erg geslaagd! Allemaal erg leuke mensen, wel allemaal wat ouder dus ik was het jonkie in de groep, maargoed dat is niet erg, het was gewoon erg gezellig ;) Eerst hadden we een BBQ met wat drankjes, BYO (Bring Your Own), daarna gingen we Mooloolaba in naar O’Malleys pub. Toffe bar met een goede band, dus lekker gedanst met iedereen tot in de vroege uurtjes! De volgende ochtend werden we wakker gemaakt door een van Allie’s vrienden met de mededeling dat hij bacon en eggs aan het barbecuen was buiten. Wat een heerlijk anti kater ontbijt! Goede start van een nieuwe werkdag ;)

Maandag was de eerste vakantiedag van de kids, waarop we ’s ochtends naar het strand zijn gegaan met het hele gezin en Allie, omdat het enorm lekker weer was. Op het strand was een bepaald soort rolstoel voor mensen met een beperking waarmee je in het water kon drijven. Wat een lol hadden de jongens daarmee zeg, echt een uitvinding! Zo gaaf :)

Dinsdag ben ik met Callum naar een speciale speeltuin hier in de buurt gegaan met Nicholas en Luki. Deze speeltuin heeft pictogrammen op alle toestellen zodat kinderen die niet kunnen praten toch kunnen communiceren met de andere kinderen. Ook dit was weer een geslaagde dag en de jongens waren niet van de schommels af te slaan!

Woensdag moest ik ’s ochtends met Amanda werken en hadden we bedacht dat we het wel een leuk idee voor de jongens vonden als we naar Australia Zoo zouden gaan, (lees: wij wilden gewoon graag gaan). Helaas was de moeder niet thuis en zij had de companion cards van de jongens mee, waarmee wij gratis naar binnen konden. Amanda kon het allemaal niet veel schelen en wilde zelfs voor de dierentuin betalen voor ons tweeën, zolang ze maar naar de dierentuin kon. Onderweg toch maar even de dierentuin gebeld met de vraag of we naar binnen konden zonder de companion cards en de season card. De jongens bleken wel naar binnen te kunnen omdat zij in het systeem stonden, maar wij zouden waarschijnlijk wel moeten betalen. Toch maar naar de dierentuin gegaan en na even de cassieres bekeken te hebben, kwam Amanda tot de conclusie dat ik mijn charmes maar even in de strijd moest gooien bij de enige jongen die achter de kassa zat. Dus ik naar de jongen toegegaan, de situatie uitgelegd, lief geglimlacht, de jongens lief laten lachen en uiteindelijk mochten we toch gratis naar binnen op voorwaarde dat ik van het weekend de companion cards van de jongens zou laten zien aan hem. Maar natuurlijk! :P Dus wij gratis naar binnen met de jongens! Toen zijn we naar de olifanten geweest waar de jongens ze eten konden geven, hebben we de kangaroes gevoerd en Luki vond het toch wel erg leuk om er eentje te knuffelen en zijn we naar de koala’s gegaan om ze te aaien. Tof om te zien dat de jongens er zo van genieten en dat ze helemaal nergens bang voor zijn! Luki stapte zo uit zn rolstoel om zich vervolgens aan de boom vast te houden en de koala te aaien. En een pret dat die had! Geweldig :) Als laatste zijn we nog naar de krokodillenshow geweest die werd gegeven door de vrouw en kinderen van Steve Irwin. Dat vonden de jongens helemaal super! Grote ogen, vol spanning naar voren leunen toen de krokodil eraan kwam en zo schrikken toen de krokodil ineens hapte naar een kip :P Geniaal echt. Op de terugweg hadden de jongens het wel helemaal gehad, alle twee sliepen ze zodra we van de parkeerplaats van Australia Zoo wegreden ;)

Verder ben ik zelf laatst nog naar Montville gereden waar de Kondalilla Falls zijn: prachtige watervallen, waar je zelf ook kan zwemmen! Ik had toen alleen een oorontsteking dus ik mocht niet het water in, wat ik wel erg jammer vond, maar het pootje baden was ook erg lekker. En koud water joh!! Brr... ik weet niet of ik er anders was ingesprongen ;) De wandeltocht was ook erg mooi, veel eucalyptusbomen waardoor het een beetje een blauw/paarsige gloed heeft. Verder waren er hele bijzondere uitzichtpunten en kwam ik rond de tijd dat de zon onderging, dus de lucht kleurde op een gegeven moment ook erg mooi boven het regenwoud. Prachtig uitje dus!

De oma in dit gezin is ook echt het beschrijven waard. Wat een vrouwtje echt, prachtig! Ze helpt me heel veel, maar met de jongens houdt ze zich een beetje afzijdig tenzij ik het expliciet vraag. Laatst kwam ze naar me toe met het compliment dat ze vindt dat ik het zo geweldig  doe met de kinderen, dat ze vaak zo goed naar me luisteren (dat heeft overigens wel even geduurd want het zijn echt boefjes ;)), en dat ze het over het algemeen geweldig vindt dat ik in het gezin werk nu. Dat ze voelt dat we samen een hele goede band zouden kunnen hebben, etc etc. Heel lief in ieder geval allemaal. Vandaag kwam ze met hetzelfde verhaal weer aanzetten en ik vroeg me af waar het heen zou gaan... Ineens kwam ze met een cadeautje aanzetten en zei ze dat ze dat als bedankje aan mij wilde geven en dat dat hetgeen was waar ze al dagen op zat te wachten... Super nieuwsgierig ik natuurlijk, dus ik pakte het uit en guess what? Oma heeft parfum laten versturen uit Oostenrijk voor me... Zo ontzettend lief echt. Laatst had ik het met haar erover dat ik geen luchtje mee heb genomen naar Australie, want tja dat is natuurlijk niet echt iets essentieels voor een reiziger om mee te nemen op je reis. Maar ik mis het af en toe wel, zoals met uitgaan of iets dergelijks. Dat begreep ze helemaal en ze wilde weten wat voor luchtje ik dan had. Dus ik verteld en blijkbaar heeft ze toen dat luchtje besteld in Oostenrijk. Schattig toch? Echt heel lief. Daarnaast zei ze er nog bij dat ze ook heel erg hoop dat ik met mn familie, vrienden en vriendinnen een keer naar haar huis in Oostenrijk kom, want ze heeft een heel groot huis dus waarom zou ze het niet gebruiken? ;)

Well guys, ik ga eens even richting het strand, want ik ben nu weer lekker 1,5 dag vrij na 5 hele dagen van 6-7 gewerkt te hebben!

Liefs, Carlijn

Laatste foto's

Reacties 11

Froukje 06-04-2012 08:19

Hee lieverd,
Wat een mooi verhaal weer , klinkt echt ontzettend goed. En volgens mij ben je de leukste oppas die de kinderen maar kunnen wensen! Mooiste outfit en beste moves, doe je goed! Heb je je snel over de beperkingen van de kids heen kunnen zetten of was dat ook nog even moeilijk, ik weet niet of ik het zou kunnen hoor. Ik vind het knap van je! Komt het gezin dan ook een keer naar Oostenrijk? Zou natuurlijk heerlijk zijn om ze weer een keer te zien, maar dan iets dichterbij dan in Australie . Ga zo door meisje en blijf genieten!
Liefs, Frouk

Lars 06-04-2012 09:00

Ey clijntje!

Wat een superleuke verhalen weer en wat vet om te horen hoe je bezig bent met die kiddo's! Misschien nog een goede fijne motorische oefening: een schroef en een moer op elkaar draaien.
Ook tof om te lezen dat je ondanks je drukke werkschema nog goed geniet van feestjes en uitstapjes!

Fijne Pasen!
Xx

suuzje 06-04-2012 10:34

joe joe!!!!

ja ja het suuzje heeft je site ook gevonden!!! zag heb ineens voorbij komen op mijn fb voor het eerst, das wel een btje gek... of je schrijft niet zo veel :p
jemig man, wel zwaar werk hoor gelijk.... ik ga de rest van j verhalen beetje bij beetje ook lezen ... nu moet ik helaas mijn bedje uit....

hang on girly!! peace out, xxx

Evelien 06-04-2012 11:41

Hey meis!!

Wat een heerlijk verhaal weer! Super leuk om te lezen. Je enthousiasme en gevoel voor t werk en de kids straalt er vanaf leuk ook dat je zo'n positieve feedback terug krijgt! Gaat alles nu ook bter met de vader?

Geniet v je welverdiende 1,5e vrije dag!!
Happy Easter,
Kuss

Wieke 06-04-2012 12:03

Wat een leuke verhalen weer Carlijn En wat een mooie foto's ....
Liefs!

Petra 08-04-2012 13:09

Hoi Carlijn, geniet nog van je laatste weken daar, het contact met de kinderen en de positieve feedback die je krijgt! Liefs XXX

De vogeltjes 08-04-2012 14:45

Hoi carlijn
Leuk om je belevenissen weer te lezen!!!
Je vermaakt je prima daar down under, heb je nog wel zin om naar huis te gaan????denk ik niet !!!???

Fijne pasen
Kus.
Frank monique megan claire

gerry Koolaard@live.nl 08-04-2012 18:59

Hoi carlijn geweldig je verhalen geniet met volle teugen
Fijne pasen liefs gerry

gerda 09-04-2012 14:59

een beetje laat, maar toch: fijne pasen!! Vieren ze dat daar trouwens net als bij ons?
Wat leuk wat je allemaal doet!

sietske 09-04-2012 20:04

Hoi,waauw,het klinkt echt helemaal geweldig!
zo te lezen gaat het je heel goed af met de kids,super hoor!
heb je ook een filmpje van de colourful dance?
nog maar veel genieten daar,zowel met werk als de rest!!

anja 10-04-2012 13:00

He, wat leuk, je verhaal en je foto's zijn weer super!!! En weet je wat ook leuk is? Dat je caravan naast de Boomhut staat. Hoe toevallig is dat? XXXX

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer