Op naar Australië!

Hoi allemaal!
Na het goede nieuws ontvangen te hebben dat ik mijn laatste tentamen heb gehaald van mijn Bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen kon het plannen van mijn reis naar Australie toch echt doorgaan!

Ik heb dan ook eerst een aantal 'gezellige' vragen beantwoord zoals 'Heeft u wel eens een moord begaan', 'Heeft u wel eens een bank overvallen', 'Bent u wel eens opgepakt wegens illegaal drugsbezit', 'Bent u in behandeling voor een psychiatrische ziekte'. Na natuurlijk op alles nee geantwoord te hebben, heb ik mijn aanvraag voor mijn visum opgestuurd. Diezelfde dag nog heb ik het bericht gekregen dat mijn aanvraag goed is gekeurd en dat ik tot 8 juli 2012 mag vertekken naar Down Under!

Ik hoor jullie al denken: ze gaat toch nog lang niet naar Australië?! Nee dat is waar! Ik moet nog ruim 4 maanden wachten, en natuurlijk hard werken, voordat ik een half jaar ga reizen, maar ik wil jullie met deze blog graag op de hoogte houden van mijn reis en de voorbereidingen daarvan. Vandaar dat ik ook eerder m'n blog heb aangemaakt dan dat ik überhaupt een ticket heb geboekt ;-) Dat staat trouwens wel gepland voor ergens komende week!

Sommige van jullie weten al wat mijn plan is voor mijn reis maar voor degene die het niet weten zal ik het hier nog even vertellen ;-) Ik stap (waarschijnlijk) 29 november op het vliegtuig om te vliegen naar Sydney. Ik doe dit met een groep medebackpackers via een reisorganisatie. Deze organisatie heeft dan de eerste vier dagen voor ons geregeld qua hostel, vervoer etc. Ook krijg ik deze dagen uitleg over praktische zaken die van belang zijn, bijvoorbeeld waar ik op moet letten als ik een auto/minivan wil huren in Australië. Verder gaan we op een excursie naar het National Park wat vlakbij Sydney ligt en hebben we onze eerste echte Aussie barbecue, zodat we elkaar een beetje leren kennen en misschien nog een leuk reismaatje opdoen. Na deze vier dagen is het tijd om zelf verder te gaan reizen. Het plan wat ik tot nu toe heb is dat ik van Sydney naar het noorden wil reizen naar Cairns. Dan vanuit Cairns met een binnenlandse vlucht naar Darwin wil vliegen en dan door het midden van Australië terug naar het zuiden naar Adelaide en Melbourne. Van daaruit wil ik dan via de Great Ocean Road terug naar Sydney om van daaruit weer terug te vliegen naar Amsterdam. Toch zit ik ook nog een beetje te twijfelen of ik nog naar Nieuw-Zeeland, Fiji of Bali wil gaan, maar dat plan ik hier in Nederland nog even niet. Ik wil ook niet alles vastleggen, omdat ik ook mijn plan wil kunnen wijzigen als ik leuke reismaatjes vind daar.

Via deze site hou ik jullie in ieder geval op de hoogte van alle avonturen die ik ga beleven! Zodra ik een nieuw reisverslag heb geschreven krijgen jullie hier automatisch een mailtje over. Verder kan ik hier ook onbeperkt foto's opzetten dus wordt het meegenieten voor jullie nog leuker ;-) ! Verder is er natuurlijk het gastenboek en daar zijn berichtjes errug welkom! Ik vind het namelijk ook heel leuk om op de hoogte gehouden te worden van jullie leven hier in Nederland ;-)

Liefs, Carlijn

Reacties 4

Lars 21-07-2011 11:07

First!!!

Marleen 22-07-2011 09:07

Wat spannend Carlijn, je hebt nu voldoende tijd je voor te bereiden op je op avontuur. Ook voor een trip naar Amerika moet je die rare vragen invullen.

Kwadijkjes 25-07-2011 23:28

Hallo lieve Carlijn,

Allereerst gefeliciteerd dat je laatste tentamen goed is afgerond, superknap van je. Ik ben trots op mijn achternicht.

Wij kijken wij uit naar de voorbereidingen op je supergrote avontuur. Onwijs stoer van je dat je de stap gaat zetten.

Liefs van ons
Irma

Anja 14-08-2011 21:18

Dag lieve schat, ik heb genoten van 't lezen over al je plannen en vind 't erg moedig en goed van je dat je op deze manier zo'n grote reis gaat maken. Je zult er ervaringen opdoen, waar je de rest van je leven profijt van hebt. Ik hoop dat je enorm veel plezier hebt daar en geniet van alle mooie dingen die je daar tegenkomt. Nu ga ik nog eerst ff vier maanden thuis van je genieten. XXX.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer