Eindelijk een verhaal ;)

G'day mates,

Jullie denken waarschijnlijk: hehe komt ze eindelijk met dat blog hoor! Inderdaad, het heeft even geduurd maar hier is weer een teken van leven van mij Down Under! De dagen gaan zo snel voorbij en ik maak zo veel mee dat ik het gevoel heb dat ik al veel langer ben dan 5 dagen! Maargoed ik zal even bij het begin beginnen...

Dinsdag 6 december was het dan zover, 's ochtends vertrokken we naar Schiphol om daar door Australian Backpackers opgewacht te worden. Degene die ons opwachtte was al een erg leuk persoon die gelijk alle rugzakken ging controleren of ze wel vliegproef waren. Na nog een kopje koffie en wat gepraat over koetjes en kalfjes was het toen toch echt tijd om afscheid te nemen. Ik vond het afscheid redelijk moeilijk, vooral omdat iedereen (zelfs Frans ;)) wel een traantje moest laten.. Eenmaal door de douane ging het wel weer en had ik echt zin om aan het grote avontuur te beginnen!

De vlucht ging prima, geen turbulentie of rare toestanden, afgezien van boerende chinezen achter me ;) Maar als dat het enige is.... ;) Toen we eenmaal op Taipei aan waren gekomen had Australian Backpackers een hotel voor ons geregeld waar we ons even konden opfrissen etc. Erg luxe hotel waar we even heerlijk konden bijkomen met een heerlijke douche! Want zo'n vlucht gaat je echt niet in de kouwe kleren zitten hoor, poeh! Maargoed, genoeg over de vlucht op naar de aankomst!

Donderdag kwamen we dan eindelijk op onze eindbestemming aan: Sydney! Na nog een douane check waren we nu toch echt in Sydney, iets wat ik nog steeds heel raar vind om te geloven. Op het vliegveld werden we opgewacht door Mathijs en Marloes van Australian Backpackers, dus dat was wel echt leuk! Een warm welkom ;)? Nou ja warm.... het regende die dag in Sydney en toen kregen we ook gelijk maar even te horen dat dit een van slechtste zomers sinds tijden is in Sydney. Nice... denk je de zon op te zoeken, heb je regen :P Maargoed. We gingen vervolgens met busjes een korte stadstour maken en daarbij gelijk onze eerst toeristen foto: bij het Opera House! Alle brakke hoofdjes moesten er even een flinke glimlach uitpersen voor een groepsfoto, wat wel een beetje moeilijk was na zo'n lange vlucht ;) Maar die foto was in ieder geval binnen! Daarna zijn we doorgereden naar het hostel om even te douchen, bedden te claimen en al wat informatie te krijgen van Mathijs en Marloes. 's Avonds hadden we onze eerste Aussie barbecue (ofwel: barbie) en heb ik voor het eerst Kangaroe gegeten! Het smaakte een beetje naar biefstuk alleen was dit wat taaier, maar het was voor herhaling vatbaar! De barbecue werd gehouden op het dak van een ander hostel, waar we een mooi uitzicht hadden op de stad! Helaas ook hier regende het, maar de sfeer was goed!! En daar gaat het om natuurlijk.

Vrijdag hadden we een regeldag, waarin we onze medicarepas (zorgverzekering in Australie) en bankpas gingen regelen. Heel komisch was het om te horen hoe de Australiers onze Nederlandse namen uitspraken, dus dat leverde veel lachbuien op. De bank in Sydney is echt een supermooi gebouw! Wat een unit echt, met allemaal marmer en pilaren, echt superchique. Helaas mocht je binnen geen foto's maken, dus moeten jullie het doen met deze beschrijving ;) Na het geregel konden we heerlijk genieten van het, nu wel, mooie weer dus zijn we met zn allen gaan lunchen in het park in het zonnetje! Heerlijk wel. Wel apart hoor, ben je je broodje lekker aan het eten loopt er ineens een Ibis langs je :P Dat zijn een beetje de duiven van Sydney zeg maar. Je ziet ze bijna overal. Wel geinige beesten, heel brutaal ook. Na al die afleveringen van Bondi Rescue was het 's avonds dan eindelijk zo ver: ik ging eindelijk naar Bondi Beach. Eenmaal daar vond ik het eigenlijk een heel klein strand! Gek hoe het op tv zo groot kan overkomen terwijl het in werkelijkheid veel kleiner is. Ik ben er alleen nog niet overdag heen geweest dus wie weet geeft dat wel een heel ander gevoel! Ik hou jullie daarvan op de hoogte in ieder geval ;)

Zaterdag hadden we onze eerste excursie met de groep. Destination: Blue Mountains. Dit is een natuurgebied die ongeveer even groot is als 2/3 van Belgie. In dit gebied staan veel eucalyptusbomen. Deze ??geven de lucht een blauwe gloed, vandaar de naam Blue Mountains. Hier werden we rondgeleid door een hele leuke Australier die erg enthousiast was! Hij wist veel te vertellen over bepaalde plekken in de Blue Mountains en wist hierbij ook de verhalen van de Aboriginals. Zo staan er drie bergen in de Blue Mountains die de Three Sisters heten. ?De legende vertelt dat drie zussen van een stam verliefd werden op drie mannen van een andere stam. Volgens de wet mochten zij echter niet met elkaar trouwen, waardoor er een gevecht ontstond. Tijdens dit gevecht veranderde hun vader hun in steen om ze te beschermen. De vader overleefde het gevecht alleen niet, waardoor de drie zussen nog steeds van steen zijn. Zo zijn er nog meerdere verhalen over de Three Sisters, maar dit is er 1 van. De gids was een echte Aussie, lekker relaxt en geniale uitspraken zoals ook deze: What goes down, must go up. Dit slaat op de wandelroute die men neemt in Australie: altijd van boven naar beneden en daarna van beneden naar boven. Gelukkig konden we ook met een treintje van beneden naar boven zodat we niet de 1000 Steps omhoog hoefde te klimmen. Dit treintje ging in een hoek van 54 graden omhoog! Het was best een freaky ervaring, je had echt het gevoel alsof je uit je stoel werd gedrukt! Maar binnen 5 minuten stonden we weer boven, dus dat was wel beter dan het klimmen omhoog ;)

's Avonds vonden Manon (een meisje van de groep) en ik het toch wel eens tijd dat we gingen koken in het hostel, alleen waren we echt te lui daarvoor. Vooral toen we hoorden dat we in de Down Under bar gratis konden eten omdat het backpackersnight was!!! Dat konden we natuurlijk niet laten schieten, dus hebben we daar lekker gegeten om vervolgens te gaan stappen met een deel van de groep. We gingen stappen in het KingsCross hotel, dit is een discotheek in een hotel met 5 verdiepingen, waarvan de 5de verdieping de 'rooftop' is. Dit was super gaaf! Elke verdieping had z'n eigen stijl, dus voor ieder wat wils. Hier komt ook de lokale bevolking, dus we hebben gelijk meegemaakt hoe de Australiers uitgaan. Wat een verschil met Nederland!!! In Australie gaat echt iedereen uit z'n dak! Iedereen danst en gaat werkelijk helemaal los! Verder zijn het ook enorm sociale mensen, dus we hadden direct contact met een paar mensen die daar ook aan het stappen waren. De uitgaansscene is verder ook een hele ervaring: veel vrouwen in net te korte jurkjes en giga hoge hakken, de mannen zien er spik en span uit met bloesjes, mooie broeken en gelikte schoenen. Jullie kunnen je misschien wel voorstellen dat ik me ietwat underdressed voelde met mn spijkerbroek, t-shirtje en slippers.

Zondag was het tijd voor voor de havencruise door Sydney en zag het er naar uit dat we eindelijk konden gaan genieten van heerlijk strandweer aan een mooie strandje. Helaas pindakaas, toen we op het strandje aankwamen kwam er een mega donkere lucht  en sloeg het weer in  5 minuten helemaal om naar enorme onweer en veel regen. We zijn toen teruggegaan om nog even een laatste avond met de groep door te brengen voordat we maandag weer deels uit elkaar zouden gaan. We gingen naar een lokale pub waar veel oudere mensen kwamen, maar waar wel een erg leuk live bandje was. Er werd ook een pakketje met cadeautjes door de pub heen gegooid (geen idee waarom) waarbij degene, die het ving als de muziek was afgelopen, de eerste laag papier er vanaf mocht scheuren om zo het eerste cadeautje te bemachtigen. En jawel hoor, ik was ook een lucky bastard: een heuse thermometer heb ik gewonnen! Echt iets om trots op te zijn ;)

Op maandag heb ik leren surfen!!! We werden door een echt opgepimpt surfbusje met surfdude van Mojosurf opgehaald om vervolgens naar een prive strand in een national park te rijden. Hoe stoer is dat! Erg stoer kan ik je wel zeggen. Wat een gave ervaring! De surfdudes zijn echte relaxte gozers met een heel apart taaltje, of hoe ze het zelf zeggen: that's a sick slang dude! Wat een gasten echt, ik heb me rot gelachen. Ze zijn zo relaxt en lay back dat ze volgens mij echt een prima leven leiden. Beetje surfen, beetje eten, beetje uitgaan en zo elke dag weer! Ik zou er ook wel aan kunnen wennen denk ik. De belangrijkste regel van surfen is dan ook: Look cool and have fun! Daarnaast ook nog een belangrijke: don't pee in your wetsuite... Verder ging het surfen wonderbaarlijk best goed en heb ik 5 keer op een grote golf gestaan op mn board en ben ik helemaal tot aan het strand gekomen. Een heuse surfchick dus!

Goed, dat waren mijn dagen tot nu toe. Vandaag is een deel van de groep vertrokken naar andere plekken, dus nu is het avontuur echt begonnen om zelf door Australie te gaan reizen. Ik ga met een meisje van de groep (Suzan) donderdag richting Melbourn en de Great Ocean Road. Zij heeft een camper gehuurd voor 3 personen, dus we gaan lekker samen, en misschien nog met een ander meisje van de groep Mila, een roadtrip maken! Dit doen we dan tot 24 december want dan ben ik weer in Sydney met Kerst en Oud en Nieuw. Met Kerst heb ik kaartjes bemachtigd voor een festival op Bondi Beach wat de hele dag duurt en waar hele vette optredens komen. Daarbij zit ook een barbecue, dus maak ik gelijk goed Kerst in de zomer mee ;) Nu nog hopen op mooi weer...

Voor degene die benieuwd zijn naar hoe ik het hostel vind, kan ik het in 1 woord beschrijven: vies. Wat een gore boel echt :P de kakkerlakken lopen in je kamer, er zat er zelfs 1 in mn tas! Verder is het erg warm, misschien ook omdat we met zn achten op een kamer slapen ;) De eerste nacht heb ik dan ook, mede dankzij de jetlag, niet geslapen. De jetlag is nu gelukkig over, echt geen aanrader om mee te maken, en ben ik al gewend aan de warmte dus nu slaap ik weer goed!

Even wat slecht nieuws trouwens... Het uploaden van mn foto's wil niet lukken.. Dus ik moet even gaan bekijken hoe ik dat nu kan gaan doen en of ik dat uberhaupt kan doen, maar zodra het is gelukt laat ik jullie dat natuurlijk direct weten! Tot die tijd moeten jullie het even doen met deze verhalen.

Verder nog even wat informatie:

Jullie kunnen mij smsen op een Australisch nummer voor degene die dat willen. Dit nummer is: +61420931324

Voor degene die willen skypen, dit is mijn gebruikersnaam: carlijn.de.vroege

En voor degene die mij een kaartje/brief willen sturen ik zet hier het adres neer. De komma's staan voor 'volgende regels'. Dit is het adres:

Carlijn de Vroege #10245, c/- Australian Backpackers Work and Travel, 2/220 William Street, Woolloomooloo NSW 2011 Australia

Sorry voor dit hele lange verhaal trouwens! Ik hoop dat het een beetje te volgen is ;) Ik zal ervoor zorgen dat de volgende updates wat korter en wat vaker zullen komen ;)

Well guys, ik ga even de stad verkennen met Mila!

Liefs, Carlijn

Reacties 22

maud 13-12-2011 07:37

Carlijn !!!

Leuk om te lezen, wat heb je al veel meegemaakt in die korte tijd ! Die roadtrip klinkt geweldig!! Geniet ervan, heeeeel veel plezier.

(en t weer kan nooit slechter zijn dan onze Nederlandse zomer haha ...)

Froukje 13-12-2011 07:47

Hee lieve Carlijn!
Wat goed dat je veilig bent aangekomen en dat het begin zo positief is (op de kakkerlakken en de regen na ). Heerlijk ook dat je nog even met wat 'bekende' meisjes mee kan reizen. Was iedereen van jullie groep Nederlands? Geniet van dit avontuur, heel veel plezier met de roadtrip en ik zal je zeker blijven volgen!
Kus, Frouk

Charlotte 13-12-2011 07:50

Hee Carlijn!

Leuk om alles te lezen en te herkennen! Wel jammer van het weer zeg.. ik had dat ook vorig jaar (toen hadden ze het ook over de natste zomer, haha), maar uiteindelijk trok het nog aardig bij. Misschien heb je dus mazzel met kerst en oud & nieuw!

Nou, ik blijf je blogs lezen hoor!
Heel veel plezier!

Cheers mate,
Charlotte

Rian 13-12-2011 08:37

Wauw!! Gave verhalen en je hebt het goed naar je zin zo te lezen! Blijf lekker genieten en veel plezier in Melbourne en de great ocean road-trip!!!
Xx Rian

Anouk 13-12-2011 08:59

Howdy! Aah het klinkt zo super allemaal! Dat Blue Mountajn park kjky me zo gaaf, daar heb ik een keer een docu over gezien. Heb je ook over eeb glasplaat gelopen in zo'n kabelbaanachtig ding? Dat zag er echt gruwelijk uit :p. Die uitspraken van die mensnen haha "what goes up, must go down" haha, geweldig. Leuk he, australiers hehe. Vind t ook nog steeds bizar dat je kangaroo hebt gegeten . Ben erg benieuwd naar je roadtrip storys!! Enjoy!! Xx

Frans 13-12-2011 10:16

Hoi schat!

Vannacht (voor ons dan) hadden we al gechat, maar het is ook leuk om je verhaal uitgebreid te lezen. Wij vinden het heel stoer wat je doet en fijn om te horen dat alles goed gaat. Het weer zal wel beter worden toch... het is in ieder geval idd beter dan hier. Geniet ervan! Voldoende plannen tot oud en nieuw, het klinkt allemaal heel tof Groetjes en dikke kus!!!

Lars 13-12-2011 10:36

Ey Clijntje!

Je bericht is niks te lang hoor! zo zien we ze graag :p heel leuk joh!! Wat een belevenissen al en goed om te lezen dat je de hanging al hebt gevonden!!

Volgende keer écht skypen!

Enjoy! enne ken je deze uitspraak al: "A kangaroo loose in the top paddock "

Marije 13-12-2011 13:09

Heee Surf chick die kangaroos eet! Wat leuk om je verhalen te lezen!! In zo'n korte tijd al zoveel beleeft... geweldig! Zo te horen wordt het de hoogste tijd om te skypen. Ook fijn dat je daar zo'n leuke aansluiting hebt en nu op pad gaat met wat dames. Een camper is vast een luxe na het hostel
Geniet ervan!! xxx

Wieke 13-12-2011 14:14

Heey carlijn!

Ik ben het met lars eens hoor! Ik vind je verhaal helemaal niet te lang Zo'n uitgebreid verhaal is alleen maar leuk! Je hebt inderdaad al heel veel gedaan en beleefd in die vijf dagen.

Wel fijn dat het goed klikte met de groep en dat je er meteen een reismaatje aan over hebt gehouden. Heel veel plezier met je road trip en ik kijk uit naar je volgende avonturen

xxx

Evelien 13-12-2011 14:54

Hey meis!
Wat super vet klinkt het allemaal zeg! Heel fijn om te horen dat je je draai al een beetje gevonden hebt Al meteen goed gebruik gemaakt vd eerste dagen iig. Wel btje het gevoel ws dat je geleefd bent maar mooi dat je nu samen met anderen op pad gaat/kan! Have fun roadtrippin'!!

Liefs

Patricia de Vries 13-12-2011 15:23

Hey meisje. Wat een reis heb je al gemaakt in die vijf dagen. Echt leuk om te lezen. En ben benieuwd naar je volgende update ( : erg jammer dat het regent maar dan kan het alleen maar beter worden. Ik vind het echt tof dat je deze reis maakt. Enne slaap je nu steeds in van die vieze hostels? Of ook wel eens in een schoon hotel( :
Ben natuurlijk erg benieuwd naar foto s van de omgeving maar dan hebben we nog wat te goed en om naar uit te kijken. Kun je ons helemaal jaloers maken. Heel veel plezier en geniet van je Top reis.

Hennie 13-12-2011 16:48

Hai Carlijn! Helemaal niet te lang hoor, je verhaal, het is zo ontzettend leuk om mee te leven met je! Groetjes van Hennie

Petra 13-12-2011 20:29

Hoi Carlijn, wat heb je al een hoop beleefd. Ik hoor natuurlijk wel wat vis Anja maar het is leuk om het zo te lezen. En inderdaad; niks te lang! Alleen maar leuk.
Jammer dat het weer wat tegen valt maar hier is het gewoon f'ing koud.
Wij gaan trouwens donderdag onze Australië-reis boeken!!

Ik zal aan je denken morgen op onze SKS-kerstborrel.
Veel plezier nog, groetjes Petra

Anja 13-12-2011 20:53

Hey stoer kind van me, we hebben i.d.d. gister al geskyped (zonder geluid) en dus was ik al van veel op de hoogte, maar als ik dit allemaal lees: waauw, wat heb je in die korte tijd dat je weg bent al enorm veel beleefd, zeg. Dan mag je verhaal ook best lekker lang zijn. Geniet maar heerlijk verder, dan kunnen wij weer fijn van jouw verhalen genieten. Superdoeiiiiiii schat.

Geanne 13-12-2011 21:44

Hi Carlijn!
Wat een superleuke blog! En leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt!
Ik word er zelf ook helemaal enthousiast van.
Kijk al uit naar je volgende verhaal.
Geniet ze, meid!!

Irma 13-12-2011 22:53

Lieve lieve Carlijn,

Ahhh, je vertelt t echt beeldend, prachtig zoals je schrijft, zie in ieder geval de kakkerlak zo uit de tas komen, bah!

Jeetje wat heb je veeel meegemaakt, niet te geloven, 1 week verder, dat belooft wat!

Fijn dat je nu met iemand gaat reizen, dat voelt wel even goed!


Leuk het voooruitzicht dat je al n kaartje hebt, jij komt er wel, heeel veeeel plezier, lieverd.


Kus de kwadijkes

Lisanne 14-12-2011 12:47

Wauw, wat een verhaal! Je hebt inderdaad al veel meegemaakt, wat een belevenissen! Leuk ook dat je t/m kerst een roadtrip gaat maken, heel veel plezier en ik kijk uit naar je volgende verhaal
xx

Marjon 14-12-2011 16:28

Lieverd! Ik heb je net al even gesmst, moet natuurlijk wel even kijken of die binnenkomt dus dan ook even een berichtje hier
Wat leuk om te horen hoe je de eerste week hebt ervaren, het klinkt allemaal echt super goed!! Geniet er goed van! Ik kijk uit naar je volgende verhaal en je fotos!

Liefs xx Marjon

Sandra 14-12-2011 22:10

Hai Carlijn,
Heerlijk om te lezen....! Helemaal niet te lang, het zijn allemaal leuke verhalen, in die korte tijd heb je zeker al wat meegemaakt! Heel veel plezier en ik kijk alweer uit naar de volgende update

groetjes, Sandra

Marleen 15-12-2011 17:20

Wat een belevenis op zo`n korte tijd, heerlijk je verhaal te lezen, zou haast zelf in Australië kunnen zijn.Hier in dit natte holand veel wind/regen maar daar heb je geen last van.Ik mis je enorm....zeker de zondagavonden.
Geniet en zorg ervoor dat een kangoeroe je niet gaat opeten, het schijnt zo te zijn dat ze vallen op blonde vrouwtjes.
Marleenwinterteentje

Henk 15-12-2011 20:18

Hoi Carlijn ik vindt je heel stoer blijf genieten ok

Ien 15-12-2011 23:04

hey Nichie! (of moet ik zeggen dear cousinny?)
leuk hoor om te lezen, en inderdaad niks te lang, het leest als een trein!
Jammer van het weer, klinkt een beetje zoals bij ons, maar dan wellicht minder koud ;-)
ik hoop dat het gauw opknapt en dat je echt kan gaan genieten van an Australian summer (maar genieten doe je wel, zo te lezen)
liefs
je Auntie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer