Duinen, meren en dingo's: Fraser Island

Lieve allemaal,

De laatste week was aangebroken in het gezin waar ik au pair was en in deze week moest ik veel hele dagen werken. Erg fijn wel, want zo kon ik tenminste extra centen verdienen. Op Goede Vrijdag ben ik eerst naar Allie geweest om een early birthday party te vieren. We hebben samen gekookt en daarna wat gedronken en een film gekeken. De volgende ochtend waren we allebei onwijs vroeg wakker maar omdat het erg mooi weer was besloten we om van het weer te genieten en naar het strand te gaan om.... 8 uur ’s ochtends. Verder hebben we daarvoor zelfs eerst nog hardgelopen, dus het was een sportief begin van de dag!

Zondag was het eerste Paasdag en deze dag begon al om 6 uur. Er was namelijk markt in Caboolture en daar wilde Astrid graag heen en het klonk als een erg leuke markt, dus besloot ik om gewoon maar mee te gaan. Het was een echte boerenmarkt zoals je dat ziet in McCleod’s Daughters, met veel dieren, geschreeuw, countrymuziek en veel onnodige prulletjes. Wij hebben op de markt eenden gescoord voor op de boerderij dus daar was Astrid erg blij mee. Daarna zijn we snel naar huis geracet, hebben we paaseieren en cadeaus verstopt onder de bomen op het landgoed. Toen we klaar waren, waren ook de kids net klaar met aankleden, dus was het tijd voor het paas ontbijt. Dit bestond uit heerlijke croissants uit de oven en eieren. Heerlijk dus. Na het ontbijt was het tijd voor het zoeken van de paaseiren en cadeaus en de Australische Paashaas wist zelfs dat ik daar in het gezin was en van chocolade hou! Ik heb een enorm groot paasei, gevuld met bonbons, gekregen, wat heeeerlijk was. Zondagavond hadden we een barbecue met de buren en hadden we een groot kampuur waarin we appels roosterden.

Maandagochtend was het tijd om eieren te ketsen: iedereen heeft 1 ei en dan ga je kijken wiens ei het als eerste begeeft. De een houdt zn ei vast en de ander ketst met zijn ei tegen het andere ei aan. Dit leverde een hoop lachbuien op. Vooral Nicholas vond het hilarisch als zijn ei brak. Maandagmiddag zijn we naar het strand geweest met wat vrienden van het gezin en hebben we ’s avonds gebarbecuet op het strand. Op de plaats waar we gingen barbecuen heb ik mn eerste slang gezien in het wild. Een ongevaarlijke dat wel, maar toch was de slang 3 meter lang dus dat vond ik best een grote slang ;)

In de paar laatste dagen werken ben ik met Amanda en de kids wezen fietsen op een speciaal parcours voor de jongens, zijn we wezen zwemmen om alle chocolade van pasen eraf te trainen en zijn we naar de speeltuin geweest waar ik met Callum al een keer heen was gegaan. Kortom, geslaagde laatste dagen werken.

Zaterdag was het tijd om afscheid te nemen, wat best even slikken was. Ook al was het niet altijd even gezellig in het gezin, ik heb er een onwijs leuke en leerzame tijd gehad. Verder ben ik helemaal in het gezin opgenomen en moest ik toch wel een traan wegpinken toen Nicholas vertelde dat die van me houdt en dat die me zou gaan missen en dat die het stom vond dat ik nu al wegging... Slik.. Astrid vertelde me vervolgens dat ze mij een van de beste au pairs vindt die ze hebben gehad en dat ik me zo snel aangepast had aan de gewoonten in het gezin en dat ze me een bijzonder persoon vindt met veel talenten. Ook hierbij moest ik natuurlijk even een traantje wegpinken maar goed dit hoort er allemaal bij. Amanda bracht me vervolgens naar Brisbane maar eerst ging ik naar huis om haar kinderen te ontmoeten want..... ik heb een aanbod gekregen om na mn studie bij haar 2/3 weken au pair te zijn voor veeeel geld en dat is precies na mn studie, dus dat zou heel tof zijn natuurlijk! Dus de kids ontmoet waar ik dan voor zou gaan moeten zorgen, want ze heeft 10 kinderen, in de leeftijd 5-23 jaar. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat ik voor de 23jarige moet gaan zorgen ;) just kidding.. Erg groot huis hebben ze en de kids zijn tof! De 5jarige kan niet ophouden met kletsen en de rest van de kinderen zijn ook allemaal erg aardig. De oudste jongens (22 en 23 jaar) boden me gelijk al aan om me dan het nachtleven van Caboolture en omgeving te laten zien wanneer ik daar zou gaan werken dus als het doorgaat, komt dat wel goed met de gezelligheid ook! ;)

Nu ben ik op Rainbow Beach en heb ik net 3 dagen lang genoten op Fraser Island. Maandagochtend moesten we al vroeg op om eerst heerlijk te genieten van een ontbijt met pannenkoeken. Goed begin van de trip dus! Daarna werd ons het rijden in de auto’s uitgelegd, verzamelden we ons eten, pakten we de auto in en gingen we op weg. Onze groep bestond uit 4 auto’s met in totaal 31 backpackers en 1 gids. We mochten dus zelf rijden in de four wheel drive auto’s op Fraser Island ;) Een van de jongens uit onze groep begon met rijden, wat erg goed ging moet ik zeggen! Toen we eenmaal op Fraser Island aankwamen, gingen we naar Lake Mackenzie: een groot meer met enorm blauw water. Prachtig om te zien, dus dat was wel even een genietmomentje waard. Daarna gingen we verder naar The Pinnacles. Dit zijn oranje-gele rotsen die gevormd zijn door wind en water. Hierna gingen we naar onze campingplek: een camping wat op Aboriginal grond staat en waar je je dan ook aan de Aboriginal regels moest houden. Dit waren twee hele simpele regels: niet fluiten na zonsondergang en niet tuffen/spugen in het kampvuur. Waarom deze regels er zijn? Geen idee, maar uit respect voor de Aboriginals moet je je er gewoon aan houden. ’s Avonds hebben we met de groep, waarmee we een auto hebben, gekookt. Dit zorgde echt voor een groepsgevoel en ik moet zeggen dat wij een enorm toffe groep hadden dus iedereen deed wat voor het eten of deed de afwas  na het eten. Goede groep dus ;) Na gekookt en gegeten te hebben, zaten we een tijd rond het kampvuur totdat Joe, een Engelse jongen uit onze groep, riep: DINGO!!! Op Fraser Island zijn namelijk behoorlijk veel dingo’s en wanneer het nacht of net ochtend is zijn deze beestjes erg nieuwsgierig. Maar ook erg gevaarlijk... Het zijn als het ware wilde honden en zeker nu, want het is paartijd. Gelukkig was de dingo alleen erg nieuwsgierig dus is er niks gebeurd, maar we kregen wel te horen dat we ten alle tijden met minimaal 2 mensen op pad moesten, zelfs als we ’s nachts naar de wc moesten. Tijd voor een plasmaatje dus ;) na een leuke avond gehad te hebben met veel geklets, een paar drankspelletjes en gedans, was iedereen rond 10 uur zo moe dat we lekker naar bed zijn gegaan.

De volgende ochtend werden we weer vroeg wakker gemaakt om eerst ontbijt te maken, scrambled eggs with toast, waarna we verder op pad gingen. Onze eerste bestemming was Eli Creek, een behoorlijk ondiep riviertje, maar erg mooi ook weer. Na een enorm grote spin bewonderd te hebben, pootje gebaat te hebben in de rivier (het water was errug koud) en wat foto’s gemaakt te hebben, vertrokken we in de richting van de Maheno Shipwreck. Dit is een ‘nursing’schip wat sinds 1930 op Fraser Island ligt. Het schip was zo groot als de Titanic en het was de bedoeling dat dit schip vervoerd werd naar Japan. Onderweg was er echt een hevige storm waardoor het schip op het strand belandde en na enkele mislukte pogingen om het schip de oceaan weer op te krijgen, had de overheid besloten om het maar te laten liggen op Fraser Island. Na de Maheno Shipwreck was het tijd voor de Champaign Pools! Deze rockpools worden zo genoemd omdat het zeewater erover heen gutst waardoor het witte schuim aan de bovenkant van de rockpools komt te liggen, waardoor het dus net lijkt op champagne. Erg mooi om te zien ook, vooral toen de zon weer doorbrak, waardoor het water helderblauw werd. Prachtig!

Dinsdag was het ook aan mij om te rijden in de four wheel drive! Wat een ervaring moet ik zeggen. Geweldig! Ik was in het begin een beetje nerveus, omdat sommige mensen toch wel wat moeite hadden met het rijden in het zand en we verschillende keren vast zaten in het zand, maar ik vond dat ik het gedaan moest hebben op Fraser Island en ik had er ook steeds meer zin in. Ik begon met een rustig stukje op het strand. Hoewel rustig..... het zand was zo zacht omdat het eb was en het had niet geregend die dag, wat voor veel gezwiep zorgde tijdens het rijden. Mijn medepassagiers vonden het echter geweldig dus dat was fijn ;) Daarna had ik een stuk in het bos, wat onwijs hobbelig was, maar enorm stoer was om te rijden! Je wordt ongeveer alle kanten uitgesmeten en je voelt je stuur trekken, maar het was echt super tof om dat stuk te rijden! Kortom, ik ben blij dat ik dat heb gedaan ;)

Woensdagochtend werden we wederom vroeg wakker gemaakt en was alweer de laatste dag aangebroken op Fraser Island. Die dag gingen we naar Lake Wabby, wat een meer was in de duinen met regenwoud omgeven aan de andere kant van het meer. Prachtig om te zien, hoewel ik me eerst een beetje in Soest voelde: de duinen leken enorm op...... jawel, de Soesterduinen. Maargoed dit zand was veel geler, ruigere bebossing en tja er is natuurlijk geen meer in de Soesterduinen met regenwoud ;) Ook dit was weer erg prachtig, dus dat was een mooie afsluiting van Fraser Island. Na Lake Wabby hebben we geluncht en moesten we een paar uur wachten op een reserve auto, want een van de auto’s had het begeven. Maar gelukkig was het erg zonnig, dus konden we lekker van het zonnetje genieten en ons kleurtje bijwerken ;) No worries dus.

Nu ga ik richting de Whitsunday Islands met een nachtbus om daar 2 nachten/3 dagen te varen/zeilen en te snorkelen. Hopelijk wordt dit net zo’n leuke tour als Fraser Island, want Fraser Island was erg geslaagd! Leuke mensen, leuke sfeer, mooie dingen gezien en over het algemeen gewoon weer veel meegemaakt!

Liefs, Carlijn

Laatste foto's

Reacties 6

Wieke 19-04-2012 09:23

Wauw Carlijn.... wat een leuk verhaal en een geweldige foto's zeg!! Echt super mooi! Xx

Frans 19-04-2012 09:33

Hoi schat!

Nou ben ik s een keer de eerste...
Fantastisch om je avonturen weer te lezen en goed om te horen dat de tour zo leuk begonnen is. Weer heel wat anders dan je tot nu toe gedaan hebt.
Ik ben echt jaloers op je want je kunt je wel voorstellen dat rijden in zo'n 4-wheel drive voor mij ook hardstikke leuk zal zijn!
Veel plezier de rest van je dagen daar down-under... maar we gaan nu toch ook wel aftellen en uitkijken naar je thuiskomst!
Dikke kus en knuffel

Lars 19-04-2012 10:49

Hmmm je ziet dat papa erg te lijden heeft onder het feit dat je weg bent.. hij ziet al dingen die niet zo zijn! :p hahaha

Wat een heerlijk verhaal weer! Ook ik ben stiekem best jaloers op je 4x4 avontuur! En wat fantastisch dat je van de abo's niet mag fluiten na zonsondergang :p alleen remains the question: WHY?! :p hahaha

Heel cool weer! En ik vind het wel verrassend dat je de duinen daar vergelijkt met de soesterduinen :p als je thuis bent en australie weer mist gaan we daar wel weer eens een keertje naartoe!

Mariette 19-04-2012 12:21

Hooi lieverd,

Wauw wat een prachtige foto's! En een heel leuk en lang verhaal, leuk leuk leuk allemaal!
Geniet ervan, want idd het af tellen is begonnen. Voor jou helaas, maar ik ben toch wel blij als je er weer bent
ANyway wel fijn dat het kleine Australie vlakbij huis is (soesterduinen) hahha :p

Liefs en een hele dikke kus van mij!

Petra 19-04-2012 23:25

Hoi Carlijn, wat een prachtige foto's. Wat een geweldig land is het toch. Super stoer van je dat 4x4 driven!
Begrijpelijk (zeker voor zo'n gevoelige emo-jankerd als ik) dat je het bij het afscheid nemen en complimentjes ontvangen niet droog weet te houden.
Geniet nog ef en hopenlijk tot gauw bij het Sportpaleis (aan de Soesterduinen haha). Liefs.

Marije 21-04-2012 15:15

heeee carlijntje

mooie verhalen, mooie foto's! Super, echt waar. Geniet er nog even lekker van. Gister ben ik helemaal natgeregend/gehageld, daar ziet het er zoveel beter uit!
xx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer